Kommende arrangementer:

Præsentation af Svundne Tider 2019

og foredrag af Inge Mols

torsdag den 21. november kl. 19,30 i Byens Hus, Jelling

"EN LIVSREJSE I FOLKEOPLYSNINGENS TJENESTE"

er titlen på Inge Mols' foredrag.

Hun fortæller om sit liv fra barn i Vindelev til bondekone i Mølvang.

Et aktivt liv med folkehold, folkeoplysning og rejsebranchen.

At det på alle måder har været en spændende og afvekslende rejse, vil aftenens tilhørere ikke være i tvivl om.

Alt begynder oftest i det små, således også Inges tilbud i 1988 om en kunst- og kulturtur til København.

Hendes entusiasme og talent for at sammensætte to dages besøg i hovedstaden, var imponerende. Én ting var alt det praktiske, men også småting undervejs som Asta (boghandler) Andersens protester

mod ikke frit at kunne fylde bussen med sin cerut røg blev klaret med et smil.

Fremme ved hovedstaden gik alt som smurt. Torben fra Sandvad Turistfart kendte byens parkeringsmuligheder

og stod også for kaffebrygningen, mens Inge stod for programmet.

Det omfattede blandt andel middag i Minefeltet bag Københavns Rådhus, museer som Hirschsprungs Samling,

Ordrupgård og Davids Samlingen, Det Kongelige Teater og aftenbesøg i Tivoli. Adskillige af deltagerne havde ikke besøgt den gamle have, siden de var der på skoleudflugt. Nu holdt de på hat og briller og tog både Rutsjebanen og Det flyvende Tæppe i stiv arm. Hvem der morede sig mest – de, der så på eller dem i karrusellen – står hen i det uvisse.

Noget stivbenede, men vel hjemme igen, havde alle fået nogle oplevelser, der huskedes længe.

Det var et af de første af Inges tilbud og blev langtfra det sidste...

Efter kaffen præsenterer journalist og forfatter Leif Baun årets SVUNDNE TIDER,

som aftenens deltagere efterfølgende er velkomne til at tage med sig.

Alle er meget velkomne!

–––––

JELLING – byen der forsvandt

Den nyeste Jellingbog af Leif Baun Christensen

N Æ S T E N   U D S O L G T !

176 sider . Stort format . Illustreret . Indbundet

Medlemspris 200 kr.

For ikke-medlemmer er prisen 250 kr.

Bogen fortæller historien om 100 års frilæggelse af Jelling-monumenterne.

Jelling ligner ikke mange andre byer. Ikke længere. Hvor der engang var liv, butikker og aktiviteter er der nu græsplæne. Statsministre har blandet sig i byens udvikling. Fjerne embedsmænd har rykket rundt med huse, veje og mennesker.

Forfattere og forskere har skældt ud på byen og væltet den for at vise egne teorier. Og over dem alle troner en konge, der har været død i 1030 år. Men alligevel er det Haraldt Blåtand, der stadig bestemmer over Jelling.

Denne bog ser for første gang på den brogede historie om frilæggelsen af kongens monumenter i Jelling

– især med udgangspunkt i, hvordan de lokale borgere oplevede det, da det meste af byen forsvandt.

Bogen kan købes hos Lokalhistorisk Arkiv/Biblioteket i Byens Hus,

Kongernes Jelling, SuperBrugsen Jelling samt hos Forlaget Jelling/PrinfoVejle og hos boghandlerne.

________

V I   M A N G L E  R   S T A D I G   M A I L A D R E S S E R

Da foreningen udsender nyhedsbreve op til de enkelte arrangementer på mail,

er det vigtigt, at så mange af vore medlemmer som muligt, meddeler os deres mailadresse.

Så hvis du ikke modtager nyhedsbreve, og har en mailadresse, bedes du sende den til

cbh@jellingnet.dk

hvorefter du kommer med på foreningens mail-liste, og modtager nyt fra foreningen.

Husk også at meddele, hvis du skifter mailadresse!

_________

Lokalhistorisk Forening har endnu denne bog på lager,

og til nedsat pris!

1 0 0   G L I M T   A F   D E T   G A M L E   J E L L I N G   -   O G   D E T   N Y