Vingsted Middelalderby - foto Mads Fjeldsø Christensen 2017

28.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel Præstegård. Emner: Lokal musikhistorie om The Concord Group og Vejle Landboforenings Andels Maskinstation.

16.3.: Generalforsamling og foredrag,  hvor Finn Eg fortæller om "Sognefogedernes virke og ansvar".

15.6.: Aftentur til Vingsted Historiske Værksted og Jernalder-landsby. Stedets leder, Jan Ipsen, fortalte om bygningen og brugen af husene og udviklingen af området.

24.10.: Skovdallund aften på Hotel Skovdal, hvor Peder Marius Jørgensen og Annelise Højrup fortalte og viste billeder.

23.11.: Præsentation af Svundne Tider 2017 og foredrag af Arne Sigtenbjerggaard, som fortalte om "Meritter fra min borg-mestertid"

Billedet er fra aftenudflugten til Vingsted Middelalderby.

IMG_8430 2016

23.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel Præstegård. Emne: Folke-festerne i Alsted Skov, Mindstrup Flyveplads, "Mindstrup Universitet" og kontrolassistenternes arbejde.

26.3.: Generalforsamling og foredrag,  hvor Hans Ole Matthiesen fortæller om "det nye" Kongernes Jelling.

2.6.: Aftentur til Give Egnens Museum. Museets tidligere leder, Falk Mikkelsen fortalte om menneskene på den nøjsomme hedeegn og deres kamp for overlevelse. Det var et meget spændende besøg på et veldrevet lokalt egnsmuseum.

24.11.: Præsentation af Svundne Tider 2016 og foredrag af Frode Nør Christensen, som fortalte om sit begivenhedsrige liv som MF, minister og EU-medlem.

Billedet er fra aftenudflugten til Give Egnens Museum.

IMG_4203 2015

17.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel Præstegård. Emne: "Historiske træk om Vongevej fra 1887 til i dag".

26.3.: Generalforsamling og foredrag,  hvor Otto Pilgaard fortæller om sit liv og virke på Jellingegnen.

2.6.: Aftentur til Hjortsvang Museum og Uldum Kær. Museets leder, Benno Kristensen fortalte og viste rund på det spændende museum. Da vejret var dårligt sluttede udflugten her med kaffebord. Vi må se og opleve Uldum Kær en anden god gang.

26.11.: Præsentation af Svundne Tider 2015 og foredrag af Knud H. Aagesen, Kolleruplund, der fortalte om et langt og spændende liv som styrmand, dyrlæge, politiker og fabrikant.

Billedet er fra aftenudflugten til Hjortsvang Museum.

IMG_5391 2014

18.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel om "Glimt af Bjerlevs historie".

20.3.: Generalforsamling og foredrag,  hvor Jørgen Mols fortalte om sin barndoms by Mølvang og barndomshjemmet Kiddegård.

2.6.: Aftentur til Randbøl Kirke, hvor sognepræst Kristian Bøcker fortalte om hærvejskirken og derefter besøg på Kirstinelyst, Randbøl Hede, hvor naturvejleder Gert Hougaard Rasmussen berettede om det unikke område.

27.11.: Præsentation af Svundne Tider ved Leif Baun og foredrag af Niels Kjærgaard, som fortalte om sit livslange parløb med Jelling.

Billedet er fra aftenudflugten til Naturcenter Kirstinelyst

f_1 2013

7.2.: Foredrag: "Det nyeste fra udgravningerne omkring Jelling Kirke" ved museumsinspektør Hans Mikkelsen. Nationalmus.

19.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel om "Friluftsskuespil i Hvejsel Præstegårdshave".

21.3.: Generalforsamling og foredrag af Poul Porskjær om "Kultur og forlystelser i Vejle gennem 200 år".

6.6.: Aftenudflugt til Engum Kirke, hvor sognepræst Preben Kok fortalte om den spændende kirke fra 1100-tallet.

21.11.: Præsentation af Svundne Tider ved Leif Baun og foredrag af Karsten Kjær om "Egnens sportsforeninger gennem 150 år".

Billedet er fra aftenudflugten til Engum Kirke

IMG_1218 2012

18.1.: Filmen "Den store dag" af instruktør Jørgen Vestergaard.

21.2.: Lokalhistorisk aften i Hvejsel Præstegård. Om præste-gårdens udstykninger og forpagtninger.

22.3.: Generalforsamling. Filmen "A danish Farmer" med foredrag af Erik Jeppesen.

7.6.: Aftenudflugt til Skibet Kirke og Haraldskær.

11.9.: Præsentation af Leif Bauns nye Jellingbog: "100 glimt af det gamle Jelling - og det ny".

10.11.: Arkivernes Dag med focus på udvandring til USA.

29.11.: Præsentation af Svundne Tider og foredrag af Gunni Højvang: "Fra barndommens vestjylland til Jelling".

Billedet er fra aftenudflugten til Haraldskær

Foredrag af Leif Baun: Byen under forvandling.

Udflugt til Stougård og Tørring kirke.

Foredrag af Henrik Ottesen: Pilgrimsvandring og Nørrelide.

Torsdag den 17. november kl. 19,30 i Byens Hus:
Præsentation af Svundne Tider ved Leif Baun.
Bjarne Bagge orienterer om turisme og byens udvikling.

Stougaard

IMG_7562_2.jpg 2010

Udflugt til Lerbæk Gods og Grejsdal kirke.

Foredrag af Anders Hess: Byens hus. Initiativ og virkeliggørelse.

Foredrag ved Svend Donby: At være tilflytter til Jelling.

Flytter til Byens Hus.

Lerbæk Gods

IMG_7562_2.jpg 2009

Foredrag af Jens Morten Larsen: Bethania og Jelling Haves historie.

Udflugt til Engelsholm slot.
Udstilling ved årets Astafestival: Herregårde i gammel Jelling kommune.

Historisk Atlas: Åbning og præsentation på Hindsgavl.

Foredrag af Charlie Mortensen: Jelling Musikfestival.
Udstilling på Højagercentret: Herregårde i gammel Jelling
kommune.

Fårupgård

IMG_7562_2.jpg 2008

Foredrag af Niels Monrad Jensen og Vagn Jensen: Jelling Sygekasse.
Møde i Hvejsel præstegård. Emne: Hvejsel sogns gårdhistorier.
Astafestival – fortælling for alle aldre. Udstilling af gårdhistorier.
3. byvandring gennem det gamle Jelling med Conny Bæk Hansen og Leif Baun.
Foredrag af Margrethe Auken: Det er 100 år siden kvinderne fik ret til at stemme til kommunalvalg.
Udstilling på Højagercentret: Gårdhistorier.

Grønvanggård, Hvejselvej 89